Worstmakerij

Kent u de heerlijke grillworsten van Gelderblom al? Die worden naar speciaal recept van Snel gemaakt in de eigen worstmakerij te Driebruggen. Het is een mooie moderne werkplaats, waar alles nog echt ambachtelijk wordt bereid.

Driebruggen: hier gebeurt het allemaal op 180 m2 vloeroppervlakte: de worstmakerij is het kloppend hart van de Gelderblomslagerijen, waar Hans van Leeuwen de scepter over zwaait. Alle 100(!) worstsoorten, vleeswaren en patévarianten worden hier door een zestal vakmensen ambachtelijk bereid, waarvan de rookworst en sambal-kaas grillworst toch wel de speerpunten van het bedrijf zijn. Sinds kort bereidt de worstmakerij een beperkt assortiment zónder E-nummers, bovendien realiseert Gelderblom alle producten met een zoutreductie van minimaal 30% ten opzichte van de branche.

worstmakerij.jpeg

Onze toppers

  • Grillworst naturel
  • Achterham
  • Sambal kaas grillworst
  • Kaasgrillworst
  • Hoofddorpse rollade
  • Zeeuwsspek
  • Runderrookvlees

Specialiteiten

  • Gerookte biefstuk
  • Jambon mediterrane

Buitenlandse specialiteiten

  • Hongaarse salami
  • Herz salami
  • Mortadella
  • Parmaham
  • Serranoham
  • Chorizo
  • Cacciatore

BEKRONING 2019 / 2020

Gouden bekroning
Bij Arnhem Rookworststad 2019 heeft Slagerij Gelderblom middels Worstmaker Hans van Leeuwen GOUD gewonnen in de categorieën Specialiteiten en Grof. 
Bij de vakwedstrijden van de VAS beurs in november 2019 heeft Slagerij Gelderblom middels Worstmaker Hans van Leeuwen GOUD gewonnen voor de fijne rookworst.

Een prestatie waar wij allen trots op zijn!

Grillspecialist

In de worstmakerij staan combikasten die kunnen braden, koken, rijpen, roken, drogen en grillen. Om zo efficiënt mogelijk te werken heeft iedere werkdag z’n vaste procedure. De ene dag worden er kookworsten gekookt, de andere dag hangen de worsten en hammen te roken, drogen of rijpen. Er zijn dagen waarop wordt gegrild, erwtensoep wordt gekookt en dagen waarop men leverworsten, patésoorten en balkenbrij bereidt.

Bekroond met de hoogste waarderingWhatsApp Image 2019-11-14 at 17.41.50.jpeg

Bijna alle producten die u in de winkel koopt, bereidt Gelderblom in eigen beheer. Authentieke worsten en hammen als de befaamde parma- en Ibéricoham, importeren zij. Het grote voordeel van een worstmakerij in eigen beheer is dat Gelderblom op die manier een constante topkwaliteit levert, hetgeen niet onopgemerkt is gebleven: ieder jaar wint de worstmakerij prijzen voor diverse vleesspecialiteiten. Tijdens de nationale vakwedstrijden in 2013 verdienden de beenham, de sambal-kaas grillworst, roompaté, fijne rookworst, snijworst en boerenleverworst van Gelderblom de hoogste waardering: goud met ster.

Puur

Sommige producten uit de worstmakerij worden niet alleen verkocht in eigen slagerijen; steeds meer delicatessenzaken ontdekken de diverse heerlijke patésoorten van Gelderblom. Niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat onder andere de veenbes-, wild-, pistache-, en herfstpatés hier nog ambachtelijk én vers op bestelling worden bereid. Zónder onnodige extra toevoegingen. Ze zijn excellent van smaak en met veel liefde voor het vak gemaakt. De producten zijn puur, en dat proef je!

Paté uit eigen worstmakerij

Altijd vers en zeer smakelijk, ideaal voor op een toastje bij de borrel, maar ook lekker op een broodje.

  • Roompaté
  • Peperpaté
  • Cranberrypaté
  • Bourgondische paté