Nieuws

Topkwaliteit vlees in Hoofddorp bij slagerij Gelderblom

Een interview:

De juiste man op de juiste plekneuws.jpeg

Ooit waren Chris en Mieke vooral op zoek naar een kleine slagerij, niet ver van Nieuwegein, hun woonplaats. Inmiddels zijn wij geen onbekenden meer in Hoofddorp Winkelstad. “Je leert  je klanten kennen en dat is erg leuk”, zegt Chris. “Het is hard werken, maar het veelzijdige aan dit beroep spreekt me erg aan: het contact met de klanten en ons personeel, maar bijvoorbeeld ook het op maandagmorgen opnieuw vullen van de lege toonbank. We starten om 07.00 uur met de opmaak van alle schalen en om 11.00 uur staat de toonbank weer vol met vleespecialiteiten. Het is fijn als je dan later hoort dat onze klanten zo tevreden zijn over de kwaliteit van onze producten. Daarnaast is het in de lunchcorner altijd gezellig druk.”

Slagersfamilie

De slagerij telt in totaal dertien medewerkers. Een aantal kinderen van Chris en Mieke werken als parttimer mee in de zaak. “We beginnen inmiddels op een echte slagersfamilie te lijken”, glimlacht Mieke trots. Voor haar is er veel veranderd: “Voorheen was ik vooral thuis  voor de kinderen. Dat is niet meer nodig, want die zijn inmiddels volwassen. Chris wilde altijd al een eigen slagerij beginnen en het leek mij erg leuk om hem daarbij te helpen. Ik ondersteun hem waar ik kan.”

Eersteklas vlees en dat proef je!

De overheerlijke lamshaasjes zijn terug van weggeweest, evenals het excellente Black Angus rib-eye. Het malse vlees heeft een specifieke smaak, is meer doorregen dan andere vleessoorten en smaakt eigenlijk het lekkerst als u het simpelweg kruidt met peper en zout. Het rundvlees van slagerij  Gelderblom komt overigens van een boer uit Wekerom die zich met hart en ziel inzet voor het welzijn van zijn runderen. Het is eersteklas vlees en dat proef je!

Heerlijke verse maaltijden

Chris en Mieke toeleggen zich steeds meer toe op de zelfgemaakte kant-en-klare maaltijden. De voorverpakte maaltijden van ± 450 gram met o.a. nasi en bami, sperziebonen en andere seizoensgebonden schotels blijven ze verkopen, daarnaast maken zij speciale maaltijdschotels met o.a. ‘vergeten groenten’ als raapstelen. Ideaal voor mensen die weinig tijd hebben om te koken, maar natuurlijk ook voor alleenstaanden. In een handomdraai  heeft u een heerlijke maaltijd op tafel.

De specialiteiten van het huisnieuws.jpeg

Heeft u overigens enig idee welk stuk vlees het meest wordt verkocht in deze slagerij? Dat is de grillworst. “We hebben een behoorlijk groot assortiment vleesspecialiteiten met diverse rauwe hamsoorten, nootcervelaat, truffelsalami e.d., maar in de lunchcorner is vooral veel vraag naar broodjes warme grillworst. In de loop der tijd zijn er steeds meer varianten naast de gewone grillworst bij gekomen: kaasgrillworst, sambal-kaas-, pittige, peper- en kipgrillworst. Tijdens het bbq-seizoen pakken we flink uit met overheerlijke vleesschotels, salades en sauzen. Onze klanten kunnen barbecues en andere materialen bij ons huren, maar wij verzorgen ook de catering bij mensen thuis. 

U bent van harte welkom in onze winkel!