Kip

Kip is geen stuntartikel, daarom besteden wij erg veel zorg en liefde aan de inkoop en de verwerking van dit geliefde product. U kunt met een gerust hart bij ons uitstekende kip kopen. Wij kopen uitsluitend Hollandse AA-kwaliteit kip in, zonder deze te bewerken.

Onze kippen krijgen meer bewegingsruimte en krijgen gezonde voeding waardoor de kippen zelf de gelegenheid krijgen om te eten wanneer zij willen en hoeveel. U proeft wel degelijk het verschil. Onze kip is erg stevig en laat nagenoeg geen vocht los. Zo blijft de smaak behouden en heeft u weinig verlies in de pan. Uiteraard maken we wekelijks lekkere specialiteiten met kip.

Poulet d'Yvonne

Wist u dat er veel verschil van smaak bestaat in kippenvlees? Naast onze Hollandse AA-kwaliteit slachtkuikens, levert Gelderblom ook een blauwpootkip, polderhoen, kipfilet “Les Landes” en Poulet d’Yvonne. De blauwpootkip is een vrije-uitloopkip, die niet wordt volgestopt met antibiotica, maar geniet van een lekker rustig leven met ruimte, buitenlucht en goed voer. Deze kippen krijgen een langere tijd om op een natuurlijke manier te groeien dan reguliere kippen.

Zoekt u de ouderwetse smaak van kip met lekker stevig vlees, probeert u dan de biologische polderhoen uit de Flevopolder eens. De “Les Landes” is afkomstig van de Franse merkkip Label Rouge. Het vlees van deze kippen bevat meer eiwitten en vitamines, een goed evenwicht aan vetzuren en minder water. Label Rouge stelt aan het fokken echter nog hogere eisen dan de Europese wetgeving, en dat komt de smaak van de filet zeker ten goede.

Poulet d’Yvonne is door de dierenbescherming beloond met 2 sterren. Deze kippen genieten eveneens van het heerlijke Franse buitenleven en eten voer dat bestaat uit granen en kruiden. Bestelt u dit, dan haalt u een kakelvers topproduct in huis. U vindt bij ons een hele kip van Poulet d'Yvonne.